19:29 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΕΕ πρέπει να κάνει αλλαγές στην μεταναστευτική της πολιτική μετά τα όσα έγιναν στη Μόρια, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει αλλαγές στην μεταναστευτική της πολιτική και να επικεντρωθεί στην αλληλεγγύη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Σήμερα, συναντήθηκα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Η Μόρια πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Οι αυτοσχέδιες λύσεις πρέπει να είναι παρελθόν. Ήρθε η ώρα για μια πραγματική πολιτική, βασισμένη σε ισχυρότερη αλληλεγγύη» ανέφερε ο Σασόλι.

Το Βερολίνο δήλωσε ότι δέκα χώρες της ΕΕ θα δεχτούν ασυνόδευτους ανηλίκους από τη Μόρια, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να είναι έτοιμες να δεχτούν 100 με 150 η καθεμία. Ταυτόχρονα, η Αυστρία αρνήθηκε να δεχθεί μετανάστες και πρότεινε να βοηθήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου.

12.500 μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν στους δρόμους, σήμανε συναγερμός και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες. 

 

Tags:
Μόρια, μετανάστες, μετανάστευση, ΕΕ, Ντέιβιντ Σασόλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK