16:05 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ανακοίνωση της Τουρκίας την Τρίτη σχετικά με την επέκταση της NAVTEX για το Γιαβούζ θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

«Η απόφαση της Τουρκίας για παράταση της NAVTEX για το Γιαβούζ θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Όπως υπογράμμισε «η πρόσφατη απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis είναι ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Η ΕΕ ζητεί επίσης παρόμοιες αποφάσεις με την Κύπρο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας την Τρίτη σχετικά με την επέκταση του Navtex για το γεωτρητικό σκάφος Γιαβούζ θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια στιγμή που υπάρχει η ευκαιρία να συνεχίσει την άμεση αποκλιμάκωση και να συνεχίσει τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι οι μόνες πορεία προς μόνιμες λύσεις» επισήμανε ο κ. Στάνο.
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν, Γιαβούζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK