12:05 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφώνησαν στην κατάρτιση καταλόγου κυρώσεων κατά Λευκορώσων αξιωματούχων.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ απέτυχε να συμφωνήσει σε κατάλογο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για της Εξωτερικές Σχέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα των κυρώσεων θα πρέπει να συζητηθεί τώρα από τους ηγέτες της ΕΕ στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπορέλ υπογράμμισε πως «τονίζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Λευκορωσίας, τις δημοκρατικές τους προσδοκίες και το αίτημά τους για νέες, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές υπό την εποπτεία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη)».

Ακόμη, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για της Εξωτερικές Σχέσεις, ανέφερε πως οι υπουργοί συζήτησαν το ζήτημα των κυρώσεων και, παρόλο που υπάρχει σαφής βούληση για την έγκρισή τους, αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει σήμερα, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη ομοφωνία μεταξύ των μελών.

«Το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί από τους αρχηγούς των κρατών-μελών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αργότερα αυτήν την εβδομάδα» επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μάλιστα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δεν συμφώνησαν ούτε εάν ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κυρώσεων, υποστήριξε επίσης ο κ. Μπόρελ.

Tags:
κυρώσεις, Λευκορωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, Αλεξάντερ Λουκασένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK