12:26 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Για «ισχυρές σχέσεις με τη Γερμανία παρά την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι» έκανε λόγο ο Σεργκέι Νετσάεφ και είπε πως και οι δύο χώρες «πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να μην καταρρεύσουν».

«Οι πολιτικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας παραμένουν ισχυροί ακόμα και εν μέσω της κατάστασης με τον Αλεξέι Ναβάλνι και τα μέρη πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να μην καταρρεύσουν» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο, Σεργκέι Νετσάεφ. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην «Berliner Zeitung», ο Νετσάεφ υποστήριξε το εξής:

«Οι καλές σχέσεις με τη Γερμανία ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα για τη Ρωσία. Πετύχαμε πολλά κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Απλώς φανταστείτε ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Σοβιετική Ένωση θυσίασαν τις ζωές τους για να νικήσουν τον Εθνικοσοσιαλισμό. Παρ' όλ' αυτά, υπήρξε συμφιλίωση μεταξύ των λαών μας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν ήταν εύκολο, επειδή πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη Ρωσία, πολλές πόλεις και χωριά καταστράφηκαν».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει βήμα επαναπροσέγγισης.

Επίσης, ο Νετσάεφ ανέφερε ότι στις 30 Οκτωβρίου τιμάται η 30ή επέτειος της Επανένωσης της Γερμανίας και, τον Σεπτέμβριο, η Συνθήκη για την τελική ρύθμιση όσον αφορά στη Γερμανία («Two-Plus-Four Treaty»).

Τέλος, ο Ρώσος διπλωμάτης συμπλήρωσε το εξής:

«Η Σοβιετική Ένωση ήταν έτοιμη να δεχτεί τη γερμανική ενότητα και συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό. Οι πολιτικοί, οικονομικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυροί σήμερα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην καταρρεύσουν».
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK