10:59 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πιθανότητα δεύτερης καραντίνας δεν έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, καθώς η χώρα ανακοίνωσε, την Πέμπτη (24/09), ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει νέα καραντίνα εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού επιβεβαιωμένων μολύνσεων της νόσου COVID-19. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (24/09), ο Καστέξ δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», το εξής:

«Εάν δεν κάνουμε τίποτα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση με τον Μάρτιο. Η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης μπορεί να σημαίνει δεύτερη καραντίνα».

Πάντως, οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν πάνω από 16.000 νέες καταγεγραμμένες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συγκεκριμένο αριθμό να αποτελεί ρεκόρ ως προς την ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 536.289 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της νόσου COVID-19 και 31.524 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
καραντίνα, lockdown, κορονοϊός, πανδημία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK