07:03 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Πόλη του Φωτός την Παρασκευή, ακριβώς δίπλα από τα γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo», που τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλία, Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στη λεωφόρο Richard-Lenoir στο Παρίσι, την περιοχή όπου βρίσκονταν κάποτε τα κεντρικά γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo».

Το Sputnik σας παρουσιάζει τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής για την επίθεση:

  • Η επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Richard Lenoir, η οποία εκτείνεται από την Πλατεία της Βαστίλης έως τη λεωφόρο de la République.
  • Οι αρχές της Γαλλίας, έχουν ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή και προτρέπουν τους πολίτες να μην πλησιάσουν το σημείο.
  • Οι αρχικές πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές, τόνισαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο άτομα.
  • Αργότερα, ωστόσο, η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβαν ένα άτομο σε σχέση με την επίθεση και ότι δεν έψαχναν άλλους υπόπτους. Το εν λόγω άτομο συνελήφθη στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης, ενώ εντοπίστηκε με αίμα στα ρούχα του.
  • Στη συνέχεια, η France Info επεσήμανε ότι η γαλλική αστυνομία συνέλαβε και έναν δεύτερο ύποπτο.

Επίσης:

  • Αρχικά ανακοινώθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση, με δύο να παραμένουν σε «εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση». Αργότερα επιβεβαιώθηκε από τη Γαλλική Αστυνομία ότι μόνο δύο άτομα υπέστησαν τραυματισμούς από το μαχαίρι.
  • Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο πρώην γραφείο του περιοδικού «Charlie Hebdo», το οποίο δεχθεί ήδη δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν, το 2011 και το 2015, σχετικά με το περιεχόμενο των κειμένων του.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν μια νέα έρευνα για τρομοκρατία μετά την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα είχε απειλήσει με νέα επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo», μετά την απόφασή του ανατυπώσει καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Tags:
τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατικό χτύπημα, τρομοκρατία, τρομοκράτες, τραυματίες, τραυματίας, μαχαίρωμα, μαχαίρι, ένοπλη επίθεση, επίθεση, Παρίσι, Charlie Hebdo
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK