05:55 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
0 01
Βρείτε μας

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως Πρόεδρο της Λευκορωσίας και τάσσεται υπέρ των κυρώσεων της χώρας, διεμήνυσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Αλεξάντερ Λουκασένκο ως Προέδρου της Λευκορωσίας, δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης, Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα.

«Δεν αναγνωρίζουμε την εκλογή του Λουκασένκο, επομένως δεν αναγνωρίζουμε το καθεστώς του ως εκλεγμένου Προέδρου» εξήγησε ο κ. Μακρόν, από την Λιθουανία, σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους.

Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη πως οι διαμαρτυρίες στη Λευκορωσία κατευθύνονται από την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Λιθουανία και την Τσεχία.

Από την πλευρά της, η Μόσχα υπογράμμισε ότι η άρνηση των ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν τον Λουκασένκο ως Πρόεδρο της Λευκορωσίας ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας και ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την επίλυση της κατάστασης στη χώρα.

«Θα ήθελα να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις το συντομότερο δυνατό. Αλλά και να επαναλάβω την απαραίτητη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ» τόνισε ο κ. Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν ηγέτης πρότεινε τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ, προσθέτοντας ότι «η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να γίνει αυτή τη διαμεσολάβηση να προχωρήσει».

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
Tags:
ΕΕ, κυρώσεις, Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK