08:40 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (860)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τους στόχους της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία μίλησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επιστολή του στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται στην Τουρκία λέγοντας πως όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούν τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της.

Εκτός από την Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν ακόμη οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας, η υπόθεση Ναβάλνι, η Λευκορωσία, η κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το Brexit.

Το δείπνο των ηγετών θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χώρο για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία για την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή και να διασφαλίσουμε τον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτό θα είναι δυνατό μόνο εάν η Τουρκία δεσμευτεί εποικοδομητικά. Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούν τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα συζητηθεί το πώς μπορεί να βελτιωθεί η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ παράλληλα με μια ανοιχτή και ανταγωνιστική κοινωνική οικονομία της αγοράς.

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (860)
Tags:
Ευρώπη, κυρώσεις, Σύνοδος, Τουρκία, ΕΕ, Σαρλ Μισέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK