01:38 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
0 0 0
Βρείτε μας

Για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Λευκορωσία συνομίλησαν τηλεφωνικά, την Τετάρτη (30/09), ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν ύστερα από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, και συζήτησαν τόσο για την ανάφλεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ όσο και για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία.

«Άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς και, όπως επισημάνθηκε, οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν την απότομη επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εξέφρασαν, επίσης, την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες».

Ακόμα, Πούτιν και Μακρόν κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση της έντασης, με το Κρεμλίνο να τονίζει το εξής:

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκαν συγκεκριμένες παράμετροι περαιτέρω αλληλεπίδρασης, κυρίως με τη μορφή της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)».

Πούτιν για Λευκορωσία: «Να μην εμπλέκονται στα εσωτερικά ζητήματα ανεξάρτητου κράτους»

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν, ακόμα, και για την κατάσταση στη Λευκορωσία, στην οποία έχουν εκδηλωθεί διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Χαρακτηριστικά, το Κρεμλίνο επεσήμανε πως ο Πούτιν επιβεβαίωσε «την αρχική θέση σχετικά με το απαράδεκτο κάθε προσπάθειας παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και την εξωτερική πίεση στις νόμιμες Αρχές».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τηλεφωνική επικοινωνία, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK