00:44 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις δράσεις της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ τονίζοντας πως τα κράτη-μέλη παραμένουν ενωμένα.

Την αποφασιστικότητα της ΕΕ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση μονομερών ενεργειών και προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγινε μία περιεκτική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι η ΕΕ είναι «ενωμένη απέναντι στην Τουρκία».

«Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη» είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι «η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών πρέπει να είναι σεβαστά».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι η ΕΕ καλωσορίζει την έναρξη του διαλόγου οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Κύπρος, Τουρκία, ΕΕ, Σαρλ Μισέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK