19:54 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Σύνοδο της 15ης Οκτωβρίου θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα του Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την έκθεση του OPCW που επιβεβαιώνει τοξικές ουσίες στα δείγματα αίματος και ούρων του Ναβάλνι.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεξεργαστεί μια πανευρωπαϊκή απάντηση στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, λαμβάνοντας υπόψιν το πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Θα έχουμε την ευκαιρία πολύ σύντομα, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να επιστρέψουμε στο πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Ζητούμε ανεξάρτητη έρευνα. Πιστεύουμε πως πράγματι θα έχουμε την ευκαιρία σε δέκα ημέρες να αξιολογήσουμε τι θα κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με βάση τις νέες πληροφορίες που θα έχουμε στο μεταξύ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ερωτηθείς για την αντίδραση της ΕΕ στην ανακοίνωση του OPCW.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο διακυβερνητικός οργανισμός, οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως υπήρχαν τοξικές ουσίες στα δείγματα αίματος και ούρων του Ναβάλνι.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των βιοϊατρικών δειγμάτων που συλλέχθηκαν από την ομάδα του OPCW, ελέγχθηκαν από τα εργαστήρια του Οργανισμού και κοινοποιήθηκαν από τη Γερμανία, επιβεβαιώνουν πως οι βιοδείκτες του αναστολέα χολινεστεράσης που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος και ούρων του κ. Ναβάλνι, φέρουν τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά με τα τοξικά χημικά που ανήκουν στον κατάλογο 1.Α.14 και 1.Α.15 που προστέθηκαν στο Παράρτημα για τα Χημικά κατά τη διάρκεια της 24ης Διάσκεψης των κρατών-μελών τον Νοέμβριο του 2019» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Σαρλ Μισέλ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK