07:29 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Tην ανησυχία του σχετικά με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, σε γραπτή του ανακοίνωση εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα Βαρώσια.

«Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και τις εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια. Θα προκαλέσουν μεγαλύτερες εντάσεις και ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού» αναφέρει ο Μπορέλ.

Παράλληλα, προέταξε ως «επείγουσα» την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αποφυγή ακόμη «μεγαλύτερων διχασμών». 

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως τόνισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Οκτωβρίου».

Καταληκτικά, ο Μπορέλ τονίζει πως η Ένωση βρίσκεται σε στενή επαφή με τον ΟΗΕ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνονται πλήρως σεβαστά τα ψηφίσματα του Οργανισμού.

«Ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει απαραίτητος» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK