00:38 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Τα ανοιχτά λιμάνια και τα πορτοφόλια για τους λαθρέμπορους και τους παράνομους μετανάστες επέστρεψαν» υποστήριξε ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, για την κατάργηση νόμων για τη μετανάστευση που είχαν θεσπιστεί κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επίθεση στην κυβέρνηση Κόντε εξαπέλυσε ο γραμματέας του εθνικιστικού κόμματος της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κατηγορώντας την ότι πήρε πίσω τους αυστηρούς νόμους μετανάστευσης που είχε θέσει σε εφαρμογή όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Με διάταγμα, που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση τη Δευτέρα, μειώνεται δραστικά το πρόστιμο για τις ΜΚΟ που προχωρούν σε διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Το πρόστιμο από το 1 εκατομμύριο ευρώ, που ήταν επί Σαλβίνι, μειώνεται στις 50.000.

Οι αιτούντες άσυλο που «κινδυνεύουν με βασανισμό και απάνθρωπη μεταχείριση» σε άλλες χώρες δεν θα απελαύνονται από τη Ρωσία σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Επίσης, με το διάταγμα απλούστευεται η διαδικασία για τους ξένους, προκειμένου να λαμβάνουν κανονική βίζα εργασίας με ειδικές άδειες διαμονής.

Σαλβίνι: Θα τους σταματήσουμε

Έντονη ήταν η αντίδραση του Σαλβίνι, που παρέμεινε στη θέση του υπουργού Εσωτερικών από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Αντί να χτίζουν, καταστρέφουν» έγραψε ο Σαλβίνι για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

«Τα ανοιχτά λιμάνια και τα πορτοφόλια για τους λαθρέμπορους και τους παράνομους μετανάστες επέστρεψαν» σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα του Βορρά.

«Θα τους σταματήσουμε. Η Ιταλία αξίζει καλύτερα» υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται υψηλότερα στις δημοσκοπήσεις από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα στην Ιταλία. Το 24% των Ιταλών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το εθνικιστικό κόμμα.

Αντίθετα πάντως με τον Σαλβίνι, μέλη της κυβέρνησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη χαλάρωση των κανόνων μετανάστευσης.

«Δεν υπάρχουν πια τα διατάγματα προπαγάνδας του Σαλβίνι» έγραψε στο Twitter ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκολα Ζινγκαρέτι.

«Κλείσαμε μια μαύρη σελίδα» δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Τερέσα Μπελάνοβα.

Tags:
πρόσφυγες, μετανάστες, Τζουζέπε Κόντε, Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK