07:58 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο» αναφέρει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την εκκίνηση διαδικασιών για την απαγόρευση της συμμετοχής του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με επιστολή του προς τον Ντέιβιντ Σασόλι.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, «ο Λαγός είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν», προτρέποντας να κάνει το ευρωπαϊκό όργανο το επόμενο βήμα μετά την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η επιστολή Ανδρουλάκη σε Σασόλι

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.»

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK