13:24 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επιστολή «καταδίκη» στις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο απέστειλε η ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιστολή, με την οποία καταδικάζουν τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο απέστειλαν στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Θεσμών και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, η ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακόμη, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει από την Τουρκία τη συμμόρφωσή της με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η επιστολή απεστάλη προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Οι δύο αντιπροσωπείες καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα κατά παράβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία στοχεύει να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Τονίζουν δε, ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν άμεσα και καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει από την Τουρκία τη συμμόρφωσή της με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών, με την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, αποδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της στις προσπάθειες επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Η επιστολή εστάλη κατόπιν συνεννόησης του αντιπροέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και της Ελίζας Βόζεμπεργκ, μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, με τους Κύπριους ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά.

Tags:
Τουρκία, Κύπρος, Βαρώσια, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ΕΕ, επιστολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK