05:17 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η παραλία στα Βαρώσια άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως είχε ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος, προκαλώντας αντιδράσεις.

Να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, κάλεσε την Τουρκία η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο επικεφαλής της Γερμανός Ευρωβουλευτής, Μάνφρεντ Βέμπερ

Σε μήνυμά του ο κ. Βέμπερ αναφέρει ότι «η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το “άνοιγμα” των Βαρωσίων».

«Μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη Βαρώσια και θα υπονομεύσει τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού» αναφέρει.

​Καλεί την Τουρκία σε πλήρη συμμόρφωση καθώς και να αποφύγει ενέργειες που «θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, και οι οποίες δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή».

Tags:
Μάνφρεντ Βέμπερ, κατεχόμενα, Κύπρος, ΟΗΕ, Τουρκία, Βαρώσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK