00:08 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρεται στη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Λαγός κατά της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Να ληφθούν μέτρα κατά του Γιάννη Λαγού, μετά τη συμπεριφορά του και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε απέναντι στην Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ζήτησε με επιστολή του ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο κ. Βέμπερ αναφέρεται σε ανταλλαγή email στις 6 Οκτωβρίου, παραμονή της δικαστικής απόφασης της Χρυσής Αυγής που διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Λαγός απευθύνθηκε δημόσια στην κα Ασημακοπούλου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που στηρίζονταν στον ισχυρισμό περί εμπλοκής γης σε αυτό που ο Γιάννης Λαγός όρισε ως «πολιτική συνωμοσία κατά των μελών της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια ο κ. Βέμπερ αναφέρεται σε ομιλία του Γιάννη Λαγού, στις 5 Οκτωβρίου, όπου, όπως αναφέρει, «τόλμησε να κατηγορήσει τον ομιλητή της ομάδας του ΕΛΚ ότι “κοροϊδεύει τη Δημοκρατία” και αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, “πολιτικό κάθαρμα” αναφορικά με τον ρόλο του στο να οδηγηθεί το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη».

Αυτές οι παρατηρήσεις υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Λαγού, όπως αναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι ακόμη πιο ακατάλληλη υπό το φως της ετυμηγορίας που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση που σχηματίστηκε και δρούσε υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν ισχυρά ταγμένο στην υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες του Σώματός μας» αναφέρει.

Τέλος, ζητά από τον Σασόλι να λάβει μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 175 του κανονισμού, προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή η «αξιοθρήνητη συμπεριφορά».

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, Ντέιβιντ Σασόλι, Μάνφρεντ Βέμπερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK