10:59 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σε δημοσιογράφους πως επίκειται διεύρυνση της λίστας κυρώσεων σε μεμονωμένα πρόσωπα στη Λευκορωσία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να ανακοινώσουν στις 12 Οκτωβρίου την έναρξη των εργασιών για τη διεύρυνση της λίστας κυρώσεων σε μεμονωμένα πρόσωπα της Λευκορωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαϊκής πηγής σε δημοσιογράφους.

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα τονίσουν άλλη μια φορά πως το μπλοκ δεν αναγνωρίζει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ως τον νόμιμο ηγέτη της χώρας.

Θα ανακοινώσουν πως ξεκινούν τις διεργασίες για διεύρυνση της λίστας κυρώσεων ενώ θα θέσουν στο τραπέζι επίσης κυρώσεις που στοχεύουν στον ίδιο τον Λουκασένκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια πηγή, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει για τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε την «απαράδεκτη βία των αρχών της Λευκορωσίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών καθώς και τον εκφοβισμό, τις αυθαίρετες συλλήψεις και τις κρατήσεις που έλαβαν χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές, των οποίων τα αποτελέσματα δεν αναγνωρίζει».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επέβαλε περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων κατά 40 ατόμων που χαρακτηρίστηκαν «υπεύθυνα για την καταστολή και τον εκφοβισμό εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, μελών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 στη Λευκορωσία, καθώς και για παραβάσεις κατά την εκλογική διαδικασία».

Tags:
κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK