02:53 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, όπως τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, σημείωσε το γεγονός ότι οι «τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο» θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στους υπουργούς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, ο διάλογος Σερβίας και Κοσόβου, η Λευκορωσία, η Λατινική Αμερική, η Καραϊβική καθώς και το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σημειώνεται ότι στις 16:15 ώρα Ελλάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου

Mε αντι-NAVTEX απαντά η Ελλάδα στις νέες έρευνες του Oruc Reis

Η υδρογραφική υπηρεσία του σταθμού του Ηρακλείου της Κρήτης του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε αντι-NAVTEX στο πλαίσιο της παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ελληνική NAVTEX τονίζεται ότι η αντίστοιχη τουρκική είναι «παράνομη» καθώς επικαλύπτει «την ελληνική υφαλοκρηπίδα για μη εγκεκριμένη δραστηριότητα». Παράλληλα, σημειώνεται πως ο σταθμός του Ηρακλείου έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη NAVTEX του υδρογραφικού σταθμού της Αττάλειας, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες από τις 12 Οκτωβρίου, ώρα 06:00 UTC, έως και τις 22 Οκτωβρίου, ώρα 20:59 UTC, νότια του Καστελλόριζου.

Tags:
Καστελλόριζο, Τουρκία, Ελλάδα, Navtex, Ανατολική Μεσόγειος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK