07:55 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών φέρεται να κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων κατά του Προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων κατά του Προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, αναφέρει γαλλικό μέσο ενημέρωσης επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, επεσήμανε νωρίτερα πως το ζήτημα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, στο επίκεντρο της συζήτησης θα έμπαιναν οι κυρώσεις κατά του Λουκασένκο.

Οι σχέσεις ΕΕ – Λευκορωσίας επιδεινώθηκαν ύστερα από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Λουκασένκο κέρδισε την έκτη εκλογή του.

Η Ευρώπη επί συνόλου και ορισμένες χώρες μεμονωμένα, όπως η Γερμανία, έχουν επισημάνει πως δεν αναγνωρίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα.  

Από τον Αύγουστο στη χώρα λαμβάνουν χώρα μαζικές διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Λουκασένκο, ενώ δεν λείπουν τα βίαια επεισόδια.

 

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
Tags:
κυρώσεις, Λευκορωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλεξάντερ Λουκασένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK