11:11 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χαάβιστο, πρόσθεσε πως σε λίγο «ξεκινά η προετοιμασία του καταλόγου των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι, δεν πρέπει να παρεμποδίζουν τη συνεργασία της ΕΕ με τη Μόσχα σε ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Κάθε περίπτωση απαιτεί την απάντησή της. Οι κυρώσεις σχετίζονται με συγκεκριμένο θέμα -τη δηλητηρίαση του κ. Nαβάλνι-, αλλά υπάρχουν και άλλες διαστάσεις στη σχέση μας με τη Ρωσία» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στη συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μπορέλ επεσήμανε πως: «Επιβάλλουμε κυρώσεις για ένα συγκεκριμένο και συγκεκριμένο γεγονός, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μιλήσουμε για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, πρέπει να συνεργαστούμε με τη Ρωσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου έχουμε συγκεκριμένο ενδιαφέρον, όλα αυτά παραμένουν».

«Η Ρωσία είναι ένας από τους συμπροέδρους της Ομάδας Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και πρέπει να ασχοληθεί με τις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πρέπει να μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να αναζητήσουμε εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό λόγω των κυρώσεων για την υπόθεση Ναβάλνι» διευκρίνισε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Πάντως, πριν από μερικές ημέρες, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, προέβλεψε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, λέγοντας πως το περιστατικό με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι αποτελεί απλώς ένα άλλοθι, που επεξεργάζονταν εδώ και αρκετό καιρό.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επιβολή κυρώσεων αναλόγως, ενώ εξήγησε ότι οι κυρώσεις αυτές δεν εξυπηρετούν κανέναν από τους στόχους που έχουν θέσει οι Δυτικές χώρες σχετικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Κυρώσεις και περιοριστικά μέτρα πάντα οδηγούσαν σε ένα πράγμα στις διεθνείς σχέσεις, στα αντίποινα. Συμμετρικά, παράλληλα ή παρόμοια […]. Το ερώτημα είναι, τι θέλουν να επιτύχουν [με τις κυρώσεις]. Για να μάθουν την αλήθεια, να τα καταλάβουν όλα; Πώς θα βοηθήσουν οι κυρώσεις με αυτό;» αναρωτήθηκε η Ζαχάροβα.
Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, κυρώσεις, κυρώσει κατά Ρωσίας, Ρωσία, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK