04:03 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύστημα μέτρων τριών επιπέδων ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (12/10), ο Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται σε μια «κρίσιμη φάση» στον αγώνα κατά του κορονοϊού, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Επίσης, ο ίδιος υπερασπίστηκε, τη Δευτέρα (10/12), το σύστημα τριών επιπέδων που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του από την Τετάρτη (14/10) σε αγγλικές πόλεις που έχουν υψηλό ποσοστό μολύνσεων της νόσου COVID-19.

Χαρακτηρικτικά, ο Τζόνσον τόνισε το εξής κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

«Υπάρχουν ήδη περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου από ό,τι στις 23 Μαρτίου, όταν ολόκληρη η χώρα μπήκε σε lockdown και οι θάνατοι, δυστυχώς, αυξάνονται και πάλι. Αυτά τα στοιχεία μάς προειδοποιούν και πρέπει να δράσουμε τώρα».

Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του πως δεν θα χρειαστεί δεύτερο lockdown διαρκείας όπως έγινε και τον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας ως «ακραία» αυτή την πιθανότητα που θα έβλαπτε τη χώρα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, εισάγεται σύστημα τριών επιπέδων (μεσαίο, υψηλό, εξαιρετικά υψηλό) όσον αφορά στη νόσο COVID-19.

Τι ισχύει σε κάθε επίπεδο

Κατά το μεσαίο επίπεδο, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις πάνω από έξι άτομα και οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να κλείνουν στις 21:00 (τοπική ώρα).

Στο υψηλό επίπεδο, απαγορεύεται η ανάμειξη νοικοκυριών, δηλαδή ατόμων από διαφορετικές οικογένειες στο πλαίσιο της «κοινωνικής φούσκας».

Ακόμα, στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όπως το Λίβερπουλ, τίθεται σε ισχύ σε περιοχές που ασκούν μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάντως, με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 620.420 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 42.965 θάνατοι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK