10:08 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (667)
0 10
Βρείτε μας

Την έντονη ανησυχία της για το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια εκφράζει σε νέα ανακοίνωσή της την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί σοβαρά για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

«Η ΕΕ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την απόφαση να προχωρήσει στο "άνοιγμα" από τις 8 Οκτωβρίου 2020 μέρους της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων μετά την ανακοίνωση που έγινε στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου 2020» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Πίτερ Στάνο.

Οι Βρυξέλλες καλούν επίσης όλα τα μέρη να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με σκοπό την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης των άλυτων ζητημάτων στην Κύπρο. 

Ηγέτες από την ελληνική και τουρκική κοινότητα του νησιού συναντήθηκαν τελευταία για συνομιλίες με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ το 2017.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι τα Βαρώσια, τα οποία ήταν προηγουμένως δημοφιλής τουριστικός προορισμός πριν εγκαταλειφθεί μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, θα ανοίξουν ξανά για τους επισκέπτες.

Η απόφαση καταδικάστηκε από πολλά μέλη της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, και το θέμα συζητήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Παρασκευή. 

Το UNSC κάλεσε την Τουρκία να αντιστρέψει την απόφαση να ανοίξει εκ νέου την παραλία στα Βαρώσια.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (667)
Tags:
ανακοίνωση, Βαρώσια, Τουρκία, Κύπρος, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK