07:57 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1387)
0 01
Βρείτε μας

Τόσο ο Ζοζέπ Μπορέλ όσο και ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς ανακοίνωσαν, την Τρίτη (13/10), πως μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένη περίπτωση της νόσου COVID-19 και βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε, την Τρίτη (13/10), πως θα μπει προληπτικά σε καραντίνα αφού έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπορέλ έγραψε το εξής:

«Ενημερώθηκα, σήμερα το απόγευμα (σ.σ. Τρίτη 13/10), ότι ένα μέλος της αντιπροσωπείας που ταξίδεψε μαζί μου και με τον Γιάνεζ Λέναρτσιτς στην Αιθιοπία, την περασμένη εβδομάδα, έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό. Είχα αρνητικό τεστ, κατά την επιστροφή μου, την Κυριακή. Απομονώνομαι σύμφωνα με τους κανόνες και θα περιμένω να κάνω το δεύτερο τεστ».

​Από την πλευρά του, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε., Γιάνεζ Λέναρτσιτς, ανέφερε στο Twitter την Τρίτη (13/10):

«Σήμερα (σ.σ. Τρίτη 13/10), πληροφορήθηκα ότι ένα μέλος της ομάδας μου, που δεν βρισκόταν σε αποστολή στην Αιθιοπία στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έχει βρεθεί θετικό στη νόσο COVID-19. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας, αυτο-απομονώθηκα και εργάζομαι από το σπίτι εν αναμονή του δεύτερου τεστ. Δεν έχω συμπτώματα και αισθάνομαι καλά. Μείνετε ασφαλείς!».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας, εγώ και τα μέλη της ομάδας μου που ταξίδεψαν στην Αιθιοπία, έκαναν τεστ πριν από την επίσκεψη και κατά την επιστροφή στις Βρυξέλλες, και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητικά».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1387)
Tags:
Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοζέπ Μπορέλ, καραντίνα, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK