20:59 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Πάντως χτες, ο Ζοζέπ Μπορέλ επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να διατηρήσει την επικοινωνία με τη Ρωσία και να επεκτείνει τη συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, επεσήμανε την Τετάρτη πως οι κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την υποτιθέμενη «δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι, μπορεί να περιλαμβάνουν ένα νέο εμπάργκο, μαζί με περιορισμούς στις εισαγωγές και εξαγωγές.

«Κατά κανόνα, οι κυρώσεις, τις οποίες επιβάλλει η ΕΕ σε άτομα ή νομικά πρόσωπα, περιλαμβάνουν εμπάργκο στην είσοδο και άλλους περιορισμούς, μεταξύ των οποίων και το εμπορικό εμπάργκο» εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως εάν τελικά επιβληθούν κυρώσεις, «η Μόσχα θα λάβει ένα σαφές μήνυμα ότι η χρήση χημικών όπλων, ειδικά εναντίον αμάχων, δεν είναι αποδεκτή».

Λαβρόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως στις κυρώσεις

Η Μόσχα θα απαντήσει σε όποιου είδους κύρωση αποφασιστεί κατά της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είχε τοποθετηθεί τότε καταγγέλλοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί ενεργά το μονοπάτι των Ηνωμένων Πολιτειών στηριζόμενη όλο και περισσότερο στις απειλές και τις κυρώσεις. Έχουν καθιερωθεί δύο μηχανισμοί για την τιμωρία όσων χρησιμοποιούν χημικά όπλα -σύμφωνα με την ΕΕ- και εκείνων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα - πάλι σύμφωνα με την ΕΕ».

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είχαν βρει ίχνη του Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι, ενώ η Μόσχα τόνισε ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες στο σώμα του αντιπολιτευόμενου.

 

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, κυρώσει κατά Ρωσίας, Ρωσία, κυρώσεις, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK