11:12 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1397)
0 20
Βρείτε μας

Στο ότι η Γερμανία δεν αντέχει οικονομικά δεύτερο lockdown εξαιτίας της νόσου COVID-19 στάθηκε, την Τετάρτη (14/10), η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής της με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η χώρα είναι σε «σοβαρή φάση» ως προς την εξέλιξη της πανδημίας της νόσου COVID-19 και έτσι δεν είναι ανεκτό οικονομικό ακόμα ένα lockdown.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής της με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, την Τετάρτη (14/10), είπε το εξής, σύμφωνα με το «Spiegel»:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πανδημίας, η οποία είναι σοβαρή. Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή πρόκληση, το καθήκον μας είναι να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις επαφές. Βρισκόμαστε ήδη σε εκθετική φάση, όπως φαίνεται από τα καθημερινά δεδομένα σχετικά με τις νέες περιπτώσεις της νόσου COVID-19».

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, το φθινόπωρο, ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται και έτσι, κατά τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν στη χώρα τουλάχιστον 5.100 επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Πάντως, με τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Γερμανία έχουν σημειωθεί 341.771 καταγεγραμμένα κρούσματα και 9.695 θάνατοι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1397)
Tags:
Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, κορονοϊός, πανδημία, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK