04:43 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 0 0
Βρείτε μας

Ως «πολύ ανησυχητική» εκτίμησε την επιδημιολογική κατάσταση της Ευρώπης σχετικά με τον κορονοϊό ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε μιλώντας σε διαδικτυακή ενημέρωση δημοσιογράφων ότι η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», αν και η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη του 2020.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η COVID-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως» δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής, αν και καταγράφονται τουλάχιστον δύο περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, «εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους». Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τη σημασία της εφαρμογής των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ στη Γηραιά Ήπειρο.

«Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένης  και της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί πάνω από 7,25 εκατομμύρια μολύνσεις και περίπου 250.000 θάνατοι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, νεκροί, νεκρός, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK