01:14 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Brexit (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως επιθυμεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι η ΕΕ θέλει εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πρέπει να προστατεύσει την ενιαία αγορά από φθηνά, εκτός προδιαγραφών, αγαθά.

«Θέλουμε μία συμφωνία, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τους όρους ισότιμου ανταγωνισμού (level playing field). Είναι ζήτημα ισοτιμίας, είναι ζήτημα θέσεων εργασίας και ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς» δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Συμβουλίου προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Γαλλία διεμήνυσε πως είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία αν η Βρετανία αρνηθεί να συμφωνήσει ως προς τους όρους μία μελλοντικής συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των Γάλλων ψαράδων στα βρετανικά ύδατα και θα θέτει κανόνες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιασθούν οι Γάλλοι ψαράδες για το Brexit» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στην σύνοδο και πρόσθεσε: «Εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι όροι, είναι πιθανόν ότι δεν θα έχουμε συμφωνία». «Εάν δεν γίνει δυνατόν να επιτευχθούν οι σωστοί όροι στο τέλος αυτών των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι για μελλοντικές σχέσεις χωρίς συμφωνία».

Οι ηγέτες της EE επιθυμούν μία δίκαιη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Θέμα:
Brexit (94)
Tags:
Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, συμφωνία, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK