17:44 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Συνόδων Κορυφής οι ηγέτες των κρατών-μελών κλήθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνά τους και τα tablet υπό τον φόβο πιθανών υποκλοπών.

Μια κίνηση, πρωτοφανή για τα δεδομένα των Συνόδων Κορυφής, έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.  

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ζήτησε από τους ηγέτες των κρατών-μελών, σύμφωνα με το Politico, να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablet.

Ο λόγος είναι πως στη συγκεκριμένη Σύνοδο θα συζητούνταν το ζήτημα του Brexit και υπήρχαν φόβοι για υποκλοπές από τη βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών MI6.

Σε κάθε ηγέτη δόθηκε ένα κλειδί για έναν φωριαμό στον πέμπτο όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, μπορούν να βγουν έξω και να κάνουν τηλεφωνήματα εάν είναι μεγάλη ανάγκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φέρουν τις συσκευές εντός της αίθουσας την ώρα που συζητείται το Brexit.

Αποχώρησε από τη Σύνοδο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε καραντίνα μπαίνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε μάλιστα από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του τεστ για κορονοϊό που έκανε ήταν αρνητικό.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι ένα μέλος του γραφείου μου διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό το πρωί» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Tags:
MI6, Brexit, tablet, κινητά, Σαρλ Μισέλ, ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK