06:50 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Σαρλ Μισέλ τη συμπερίληψη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο στην ατζέντα της Συνόδου, αίτημα που ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποδέχτηκε.

Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ηγέτες θα ξεκινήσουν συζητώντας ως πρώτο θέμα τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

Προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισε πως στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθεί και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα φέρουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ημέρα έναρξης της Συνόδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον κ. Μισέλ τη συμπερίληψη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο στην ατζέντα της Συνόδου, αίτημα που ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποδέχτηκε. 

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας:

«Δυστυχώς, η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ε.Ε., ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες».
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, τουρκική προκλητικότητα, Σαρλ Μισέλ, Σύνοδος Κορυφής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK