07:44 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ακύρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, πως η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στα μέσα Νοεμβρίου, θα ακυρωθεί λόγω της COVID-19.

«Λόγω της πανδημίας, παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά ότι η προγραμματισμένη άτυπη συνάντηση τον Νοέμβριο δεν μπορεί να γίνει, δυστυχώς, πρέπει να την ακυρώσουμε» υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής Συνόδου.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντιούνταν στις 16 Νοεμβρίου στο Βερολίνο για μια ειδική σύνοδο με θέμα τις σχέσεις του μπλοκ με την Κίνα, ενώ η «άτυπη σύνοδος» αυτή των Ευρωπαίων ηγετών θα πραγματοποιούνταν χωρίς τη συμμετοχή της Κίνας.

Μάλιστα, η ΕΕ είχε εκφράσει τότε τη «βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κυρίως στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και την τύχη των μειονοτήτων, ενώ υπογραμμίζονταν επίσης «η ανάγκη να αποκατασταθεί η ισορροπία στις οικονομικές σχέσεις και να επιτευχθεί η αμοιβαιότητα».
Tags:
Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, Σύνοδος, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK