20:58 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θανατηφόρο συμβάν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ένας ένοπλος άνδρας σκότωσε έναν άλλο, μαχαιρώνοντάς τον στο λαιμό και όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, τον αποκεφάλισε σήμερα, Παρασκευή, κοντά στο Παρίσι.

Στη συνέχεια, η γαλλική αστυνομία σκότωσε έναν ύποπτο για το αιματηρό συμβάν.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό BFMTV, ένας άντρας αποκεφαλίστηκε κοντά σε εκπαιδευτικό κέντρο στις 19:00 και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό.

Παράλληλα, η εφημερίδα Parisien ανέφερε ότι το θύμα ήταν ένας δάσκαλος μέσης εκπαίδευσης και ο ύποπτος ήταν γονέας ενός από τους μαθητές.

Πληροφορίες επισημαίνουν πως το θύμα δίδαξε την ελευθερία λόγου και έδειξε κινούμενα σχέδια που απεικόνιζαν τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, στους μαθητές του.

Η εμφάνιση κινουμένων σχεδίων με τον Προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία από τους Μουσουλμάνους και έχει προκαλέσει μια σειρά επιθέσεων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo», το 2015 για ανάλογες δημοσιεύσεις.

Το BFMTV, επικαλούμενο το παλάτι του Ελιζέ, υπογράμμισε πως ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στον δρόμο για να επισκεφτεί το σημείο που έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό.

Ταυτόχρονα, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ, έχουν φτάσει στον τόπο του συμβάντος.

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, αναφερόμενος στη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή ιστορίας έξω από το σχολείο του, τόνισε πως ήταν επίθεση στο ίδιο το γαλλικό έθνος.

«Η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας είναι οι μόνες απαντήσεις που αντιμετωπίζει η τερατότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.
Tags:
γονείς, καθηγητής, καθηγητές, δάσκαλοι, Μωάμεθ, ισλάμ, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, μαχαίρωμα, μαχαίρια, μαχαίρι, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK