14:29 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε άμεση διερεύνηση των πληροφοριών που κάνουν λόγο πως ο δράστης της σημερινής επίθεσης με μαχαίρι στην Πόλη του Φωτός, ήταν γεννημένος στη Μόσχα, προχωρά η ρωσική πρεσβεία.

Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι υπογράμμισε πως προσπαθεί να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα της γαλλικής τηλεόρασης που ανέφερε ότι ο δράστης που φέρεται πως αποκεφάλισε έναν καθηγητή σχολείου έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, ήταν Ρώσος πολίτης, γεννημένος στη Μόσχα.

Η τηλεόραση BFM ανέφερε την Παρασκευή ότι ο άντρας που είναι ύποπτος για το φόνος εός Γάλλου δασκάλου γυμνασίου γεννήθηκε στη Μόσχα.

Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι δεν έχει ακόμη σχολιάσει την εγκυρότητα της είδησης και σημειώνει πως δεν έχει λάβει ακόμη σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με αναφορές, ο 18χρονος επιτέθηκε σε δάσκαλο του Γυμνασίου σε ένα προάστιο του Παρισιού, όταν ο καθηγητής έδειξε καρτούν σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στην τάξη.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι εικόνες ήταν εκτυπώσεις εκείνων που είχε δημοσιεύσει το Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, όπου μετά δύο άνδρες εισέβαλλαν στα γραφεία του περιοδικού και σκότωσαν δώδεκα υπαλλήλους, τραυματίζοντας άλλους τόσους.

Ο ύποπτος δράστης της σημερινής επίθεσης, σκοτώθηκε αργότερα από την αστυνομία σε μια γειτονική πόλη, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Tags:
τρομοκρατικό χτύπημα, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, Παρίσι, μαχαίρωμα, μαχαίρια, μαχαίρι, δράστης, Πρεσβεία της Ρωσίας, Ρωσική Πρεσβεία, πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK