21:05 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε διαβεβαιώσεις πως το έργο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί, όμως άγνωστος είναι ο χρόνος που θα γίνει αυτό, προχώρησε ο Χάικο Μαας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε δηλώσεις του σήμερα, Σάββατο, διαβεβαίωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 «θα ολοκληρωθεί», αλλά το ερώτημα παραμένει ως προς το πότε.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι το Βερολίνο λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την ενεργειακή της πολιτική «εδώ στην Ευρώπη», επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι «οι ΗΠΑ είχαν υπερδιπλασιάσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία πέρυσι και είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού πετρελαίου στον κόσμο».

«Οι ΗΠΑ ασκούν το δικαίωμά τους σε μια ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, και το ίδιο κάνουμε και εμείς επίσης» υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μάας υποστήριξε πως το έργο του Nord Stream 2 δεν συμπεριλήφθει στον κατάλογο κυρώσεων για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, γιατί ο αγωγός φυσικού αερίου δεν είναι απλώς γερμανορωσική επιχείρηση, αλλά ένα διεθνές έργο.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Γερμανό διπλωμάτη, δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού, θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση της ΕΕ σχετικά με τυχόν κυρώσεις εναντίον του.

Tags:
Ρωσία, Γερμανία, Χάικο Μάας, φυσικό αέριο, αγωγός, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK