15:36 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά μια έρευνα για τυχόν παραβιάσεις που συνδέονται με την Κύπρο και τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια».

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν αναμένεται να βρεθεί η υπόθεση με τα «χρυσά διαβατήρια» στην Κύπρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη έρευνα για παραβιάσεις που σχετίζονται με την υπόθεση που αφορά Κύπρο και Μάλτα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Συλλούρης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Κυπριακής Βουλής λόγω της υπόθεσης με τα «χρυσά διαβατήρια».

Η υπόθεση αφορά την προβολή βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, στο οποίο διακρίνεται και ο ίδιος και αφορά τη διαδικασία απόκτησης κυπριακής ιθαγένειας μέσω του κυπριακού προγράμματος πολιτογράφησης.

Στο ρεπορτάζ διάρκειας 57 λεπτών, εμφανίζονται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και άλλοι δύο εργαζόμενοι στον Όμιλο Giovani, καθώς και ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης, να συνομιλούν εν αγνοία τους με «εκπροσώπους επενδυτών», οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι δημοσιογράφοι που τους παγίδευσαν με κρυφές κάμερες.

«Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι μας πήγαν στην Κύπρο για να εκπροσωπήσουν έναν φανταστικό πελάτη ο οποίος έφυγε από την Κίνα και ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος» αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», το συμβάν εκτυλίχθηκε στο σπίτι του Τζιοβάνη στην επαρχία Αμμοχώστου, στο οποίο προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βουλής, σε γεύμα γνωριμίας με τους «μεσολαβητές» του επενδυτή. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/10 το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε όποιον προχωρά σε επενδύσεις στη χώρα από 1η Νοεμβρίου.

Tags:
έρευνα, διαβατήριο, Κομισιόν, ΕΕ, Μάλτα, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK