20:04 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1640)
0 03
Βρείτε μας

Σε νέο γενικό lockdown μπαίνει η Γαλλία από την Παρασκευή. Όλα όσα ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία μπαίνει σε καραντίνα από την 30η Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης, ο Γάλλος Πρόεδρος εξήγησε ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και ότι θα απαγορεύονται τα ταξίδια από μία περιοχή της χώρας σε άλλη.

Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους ενώ τα εξωτερικά σύνορα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία θα είναι περισσότερο σοβαρό και θανατηφόρο από το πρώτο» τόνισε ο Μακρόν.

Ενώ υπογράμμισε ότι περισσότεροι από 35.785 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα και το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 36.000 κρούσματα.

«Εάν η κατάσταση βελτιωθεί μέσα σε 15 μέρες, η χώρα θα εξετάσει το άνοιγμα των καταστημάτων. Γενικά, όμως, τα μέτρα αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα καθημερινά κρούσματα πέσουν από τα 40.000 την ημέρα που είναι σήμερα σε περίπου 5.000» υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Όπως έγινε γνωστό, από το lockdown θα εξαιρούνται μόνο τα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο κορονοϊός κυκλοφορεί ταχύτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί και όλες οι περιοχές της χώρας του βρίσκονται πλέον σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική που θα σήμαινε τη διαλογή μεταξύ των ασθενών» ξεκαθάρισε.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1640)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, καραντίνα, lockdown, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK