16:21 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1899)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα «ενεργά κρούσματα» της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχονται σε σχεδόν 12 εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύρια.

Η μοντελοποίηση δεδομένων από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) έδειξε ότι η συστηματική χρήση μάσκας μπορεί να σώσει έως και 266.000 ζωές σε ολόκληρη την Ευρώπη έως τον Φεβρουάριο, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας της COVID-19.

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, προσθέτοντας πως «η συστηματική και γενικευμένη χρήση μάσκας (σε ποσοστό 95% από τώρα) μπορεί να σώσει έως και 266.000 ανθρώπους έως την 1η Φεβρουαρίου σε ολόκληρη την Ήπειρο».

Επιπλέον, ο κ. Κλούγκε τόνισε πως ο ΠΟΥ θεωρεί ως «τελευταία λύση» τα εθνικά lockdown για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, λόγω της καταστροφικής τους επίδρασης στην οικονομία και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ολικά lockdown είναι αρκετά πιθανό, μεταξύ άλλων, να ενισχύσουν την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακόμη, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ πρόσθεσε πως τα τεστ του κορονοϊού και οι ιχνηλατήσεις των επαφών που ακολουθούν, θα πρέπει να γίνονται με πιο στοχευμένο τρόπο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1899)
Tags:
Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, θάνατοι, νεκροί, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, ΠΟΥ, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK