04:53 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέο κάλεσμα στην Τουρκία απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζητώντας τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να τερματίσει τις μονομερείς ενέργειες και την προκλητική συμπεριφορά μιλώντας στον βελγικό τηλεοπτικό σταθμό LN24.

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για «διάλογο» ωστόσο, όπως σημείωσε, αυτό θα γίνει μόνο εάν η Τουρκία «δεν ακολουθεί μονομερείς ενέργειες και προκλητική συμπεριφορά». 

Στο πλαίσιο αυτό για να επιτευχθεί βελτίωση στις σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία, η Άγκυρα «πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά».

Χθες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως προσφέρθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία να ακολουθήσει ένα θετικό μονοπάτι, αλλά δεν το έκανε. Όπως είπε, η ΕΕ προσέφερε την ευκαιρία θετικής ατζέντας στην Τουρκία, «όμως η Τουρκία δεν επέλεξε αυτό το μονοπάτι».

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού η οποία μαστίζει την Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα γιγαντώνεται. Μερικές ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ελπίδα πως ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Tags:
Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Σαρλ Μισέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK