21:58 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη Λυών της Γαλλίας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης διαφεύγει.

Ορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη Λυών της Γαλλίας, με βάση το γαλλικό πρακτορείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης διαφεύγει.

Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Ζαν Μασέ της Λυών, με την εκεί περιοχή να έχει αποκλειστεί και στο σημείο να επιχειρούν δυνάμεις ασφαλείας και διάσωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση έλαβε χώρα όταν ο ιερέας έκλεινε την εκκλησία. Ο άγνωστος, οπλισμένος με μια κοντόκανη καραμπίνα, τραυμάτισε τον ιερέα κι τράπηκε σε φυγή. Με βάση τις εως τώρα αναφορές, ο δράστης ήταν περίπου 40 ετών και δεν γνώριζε το θύμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο ελληνικής καταγωγής ιερέας που σύμφωνα με το Reuters δέχτηκε δύο πυροβολισμούς, είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ύστερα από την επίθεση.

Η αντίδραση του του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας.  Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές.

Δείτε τα βίντεο:

Tags:
Λυών, επίθεση, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK