17:21 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι εκτός αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, στο σχολείο ή στην αγορά και καλώντας τις εταιρίες να επιλέξουν την τηλεργασία.

Την επιβολή νέου lockdown ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που θα ισχύσει από τις 4 Νοέμβρη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι Πορτογάλοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση όσους πηγαίνουν στην εργασία τους, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για αγορές, με την κυβέρνηση να καλεί τις επιχειρήσεις να στραφούν στην τηλεργασία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα, τα μέτρα καραντίνας θα ισχύουν για 121 δήμους, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών Λισαβόνας και Πόρτο.

Τα μέτρα περιορισμού αφορούν περίπου στο 70% του πληθυσμού της Πορτογαλίας, μια χώρας της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια περίπου.

«Ήρθε η ώρα που είναι ανάγκη να πάρουμε περισσότερα μέτρα περιορισμού για να ελέγξουμε αυτή την πανδημία» ανέφερε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Κόστα, με τη λήξη του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου για τον έλεγχο του κορονοϊού στη χώρα.

Tags:
Πορτογαλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK