22:11 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 02
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού «σαρώνει» με αμείωτη ένταση την Ευρώπη, ενώ πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου λαμβάνουν σκληρά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς.

Το πέμπτο κατά σειρά συμβόλαιο για εμβόλια κατά του κορονοϊού από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία CureVac ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, η Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα της να υπογράψει ένα έκτο «σύντομα» με την αμερικανική Moderna.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, αρχικά τόνισε πως οι Βρυξέλλες συμφώνησαν με την αμερικανική Pfizer και τη γερμανική BioNTech για αγορά «έως 300 εκατομμύρια δόσεων», ενώ η νέα σύμβαση με την CureVac «θα μας επιτρέψει να αγοράσουμε έως 405 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου».

«Πρόκειται για το πέμπτο συμβόλαιο με μια φαρμακευτική εταιρεία για το χαρτοφυλάκιό μας των εμβολίων κατά της COVID-19» υπογράμμισε η Φον ντερ Λάιεν, συμπληρώνοντας πως «εργαζόμαστε σε μια έκτη (συμφωνία) με τη Moderna, με την οποία έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διερευνητικές συζητήσεις. Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε αυτό το συμβόλαιο σύντομα».

Τα προηγούμενα συμβόλαια που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προπαραγγελία πιθανών εμβολίων, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) ήταν με:

  • τη σουηδοβρετανική AstraZeneca,
  • την αμερικανική Johnson & Johnson (έως 400 εκατομμύρια δόσεις από την καθεμία),
  • το γαλλοβρετανικό δίδυμο Sanofi-GSK (έως 300 εκατομμύρια δόσεις).
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK