07:00 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (587)
0 03
Βρείτε μας

Αυτή αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου κατά της COVID-19 της αμερικανικής εταιρίας Moderna για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει να υπογράψει ένα συμβόλαιο με την αμερικανική Moderna για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, το Reuters επισημαίνει πως η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Moderna για το πειραματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 ήδη από τον Ιούλιο και σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμό αξιωματούχο είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες μέρες.

Οι συζητήσεις ΕΕ και Moderna επικεντρώθηκαν κυρίως στη νομική διατύπωση της σύμβασης, χωρίς σημαντικά «αγκάθια» στην τιμή που θα κοστίζει το εμβόλιο.

Όπως αναφέρει το μέσο, η τιμή που διαπραγματεύτηκε ήταν κάτω από 25 δολάρια (21,11 ευρώ), ενώ το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η Moderna Inc ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο για την COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 94,5% σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ευρείας δοκιμής της Φάσης ΙΙΙ και έτσι η εταιρεία γίνεται η δεύτερη αμερικανική που μέσα σε μία εβδομάδα ανακοινώνει αποτελέσματα τα οποία ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος προσβολής από την COVID-19 μειώνεται κατά 94,5% σε ομάδα ασθενών που έλαβε το εμβόλιο έναντι της ομάδας που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ: συγκεκριμένα, 90 ασθενείς της ομάδας του placebo προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, έναντι 5 της ομάδας του εμβολίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (587)
Tags:
κόστος, τιμές, τιμή, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Moderna
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK