01:54 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι διαφορές που έχουν οι δύο χώρες οδήγησαν τη Βουλγαρία στο μπλόκο της επίσημης έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Όχι» στην έγκριση του διαπραγματευτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βόρεια Μακεδονία, είπε η Βουλγαρία μπλοκάροντας ουσιαστικά την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας. 

Όπως ανακοίνωσε το βουλγάρικο Υπουργείο Εξωτερικών, η υπουργός Εκατερίνα Ζαχαρίεβα εξήγησε ότι η Σόφια δεν μπορεί για την ώρα να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων εξαιτίας των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών.

«Σε αυτό το στάδιο η Βουλγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο του διαπραγματευτικού πλαισίου με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης» δήλωσε η υπουργός μετά τη λήξη του σημερινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Βουλγαρία ενέκρινε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να ενταχθούν στην Ένωση, με την επίσημη έναρξή τους να είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Υπουργείο Εξωτερικών, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK