17:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εν μέσω του δεύτερου κύματος κορονοϊού, η τελετή παράδοσης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Γερμανία θα γίνει διαδικτυακά.

Αύριο, στις 13:00, ολοκληρώνεται η 6μηνιαία ελληνική προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Γερμανία, η οποία θα γίνει διαδικτυακά λόγω των περιορισμών της πανδημίας κορονοϊού. 

Πρόεδρος της συνεδρίασης  της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συνεδρίαση ο κ. Βαρβιτσιώτης θα προβεί σε έναν απολογισμό της ελληνικής προεδρίας.

Στη συνέχεια, θα παραδώσει στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, με τη Γερμανία να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το επόμενο εξάμηνο.

Η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/social-media/.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν περί ώρα 2:30 μ.μ. από την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας.

Tags:
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γερμανία, Ελλάδα, Συμβούλιο της Ευρώπης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK