22:57 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν να συζητήσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο Χάικο Μάας.

Για πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν να συζητήσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο» τόνισε ο Μάας.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Ενώ στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ευρωπαίος Αξιωματούχος σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι μετά τη Σύνοδο Οκτωβρίου η Τουρκία επέλεξε διαφορετική πορεία, προβαίνοντας σε δράσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα όσων της ζητήσαμε να κάνει».

«Προσφέρουμε διάλογο στην Τουρκία επί όλων των θεμάτων που είναι σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και επί της συμπεριφοράς της σε διάφορα πεδία. Μέχρι στιγμής η απάντησή της είναι μη φιλικές δράσεις που αντιβαίνουν στο πνεύμα των προτάσεών μας. Οι 27 θα καταλήξουν σε συμπεράσματα επ' αυτών» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι δεν περιμένει η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις θαλάσσιες διαφορές με την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά και τη σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
Tags:
κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Χάικο Μάας, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK