17:19 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, που είναι συχνά το πρώτο σημείο που φτάνουν μετανάστες πηγαίνοντας από την Αφρική προς την Ιταλία, είναι πλέον «κουρασμένοι» να θάβουν θύματα ναυαγίων, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σαλβατόρε Μαρτέλο την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθήκον να τερματίσει τα τραγικά αυτά γεγονότα.

«Μόλις πριν από λίγες μέρες, υπήρχε ένα ακόμη τρομερό, τραγικό ναυάγιο στη Μεσόγειο. Έξι άνθρωποι πέθαναν, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού, του Γιουσούφ και ενός μωρού μόλις έξι μηνών. Τώρα ο Γιουσούφ έχει ταφεί στο νεκροταφείο της Λαμπεντούζα και είμαστε κουρασμένοι από το πένθος για τον θάνατο αυτών των αθώων θυμάτων. Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν και η ΕΕ έχει καθήκον να τις σταματήσει» δήλωσε ο Μαρτέλο κατά τη διάρκεια διάσκεψης υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη μετανάστευση.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η Λαμπεντούζα έχει ανάγκη περισσότερη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίθαλψη των μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί.

«Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η Λαμπεντούζα έχει μείνει μόνη της [...] και χωρίς υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» δήλωσε ο Μαρτέλο.

Το τελευταίο ναυάγιο στη Μεσόγειο Θάλασσα αναφέρθηκε στις 11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Open Arms», περίπου 100 άτομα διασώθηκαν με επιτυχία.

Τουλάχιστον 32.000 άνθρωποι έφτασαν το 2020 στην Ιταλία από τη Βόρεια Αφρική, αριθμός που αποτελεί σημαντική αύξηση σε σχέση με τις 11.471 αφίξεις που αναφέρθηκαν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, ναυάγιο, νεκροί, Ιταλία, Λαμπεντούζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK