23:59 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τι ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σχετικά με την Τουρκία, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

Κρίσιμες κατευθύνσεις ως προς τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κι Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο» και προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό η Toυρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ».

«Για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος της ΕΕ γνωστοποίησε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια, ο κ. Μπορέλ μίλησε για «πολύ αρνητικά γεγονότα».

Tags:
Βαρώσια, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK