23:45 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit επί των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων έχουν μπει στο τελευταίο στάδιο.

Ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, διέκοψε προσωρινά τις συνομιλίες με τον Βρετανό συνάδελφό του, Ντέιβιντ Φροστ, καθώς ένα από τα μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο Βρετανός διαπραγματευτής τόνισε πως βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Ευρωπαίο συνομιλητή του, υπογραμμίζοντας πως η υγεία των μελών και των δύο ομάδων παραμένει σε προτεραιότητα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων βρίσκονταν σε αδιέξοδο εδώ και μήνες εν μέσω βασικών διαφωνιών για τις ποσοστώσεις της αλιείας και τους κανόνες ανταγωνισμού στο εμπόριο.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Βρετανία και ΕΕ βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν από μια συμφωνία, παρότι υπολείπεται η επίλυση σημαντικών παραμέτρων.

 

Tags:
κορονοϊός, κρούσμα, διακοπή, Brexit, διαπραγματεύσεις, Μισέλ Μπαρνιέ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK