22:06 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1641)
0 03
Βρείτε μας

Με βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ξεκίνησε η διάσκεψη των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πανδημία του κορονοϊού και το πακέτο ανάκαμψης.

Με βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τo πακέτο ανάκαμψης και πιο συγκεκριμένα το κράτος δικαίου, με το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού να ακολουθεί στην ατζέντα.

Οι θέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων

Το βέτο που άσκησαν οι δύο χώρες για το πακέτο ανάκαμψης και το κράτος δικαίου, ενδέχεται να φέρει καθυστέρηση στη χορήγηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ και για αυτό τον λόγο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διευκρίνισε πως «εκατομμύρια επιχειρήσεις περιμένουν μια απάντηση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, υπογράμμισε πως «πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» και πως «η πλειοψηφία συμφώνησε με τον συμβιβασμό». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «αυτό το πακέτο είναι απαραίτητο για την οικονομική μας ανάκαμψη» και για αυτό θα πρέπει να αρχίσει η εφαρμογή του το συντομότερο δυνατόν.

Σε ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διευκρίνισε ότι «υπάρχει συναίνεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά όχι για τον μηχανισμό του κράτους δικαίου».

Η πανδημία του κορονοϊού

Τα 27 μέλη στη συνέχεια συζήτησαν και αξιολόγησαν τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού και όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα τεστ, ο εμβολιασμός, η άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς και ο συντονισμός αποτέλεσαν τα ζητήματα που τους απασχόλησαν.

Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υπάρχουν «ενθαρρυντικά αποτελέσματα».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε από την πλευρά της πως «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μας λέει η υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας, που είναι το πρώτο βήμα, για να είναι δυνατόν να βγουν στην αγορά για τη BioNTeck και τη Moderna, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίς το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, εάν όλα προχωρήσουν τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα».

​Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «εργαζόμαστε σε μία εκστρατεία εμβολιασμού, για να στηρίξουμε τα κράτη-μέλη στο ζήτημα της επικοινωνίας, αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1641)
Tags:
COVID-19, εμβόλιο, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πανδημία, Κομισιόν, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πολωνία, Ουγγαρία, τηλεδιάσκεψη, Ευρωπαϊκή Ένωση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK