06:31 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1915)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε έγκριση για βοήθεια άνω των 18 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας για την πανδημία του κορονοϊού.

Κονδύλι 823 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και των φυσικών καταστροφών σε οκτώ χώρες της ΕΕ ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις χώρες, αναμένεται να λάβει 18.142.000 ευρώ εκ των οποίων λίγο περισσότερα από 4,5 εκατ. αντιστοιχούν στην προκαταβολή ύψους 25%.

Η ενίσχυση ύψους 823 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κατανεμηθεί ως εξής: 

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης, πάνω από 692 εκατ. ευρώ, θα βοηθήσει την Κροατία για την ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του Μαρτίου και με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Περισσότερα από 132,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά ως προκαταβολές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία για την σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η Κροατία θα λάβει τα περισσότερα χρήματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού του Μαρτίου 2020 στο Ζάγκρεμπ και στις γύρω περιοχές. 

Επίσης, πάνω από 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Πολωνία για τις πλημμύρες στην επαρχία Podkarpackie Voivodeship τον Ιούνιο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1915)
Tags:
ευρωπαϊκά κονδύλια, κονδύλια, SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK